Kezdőlap > Felhívások, Közművelődési Tagozat, Meghívók > “Ki vagyok én?” – új Petőfi-kiállítás a PIM-ben

“Ki vagyok én?” – új Petőfi-kiállítás a PIM-ben

2012. január 25. Hozzászólás Go to comments

A Petőfi Irodalmi Múzeum és a Magyar Irodalomtörténeti Társaság Közművelődési-muzeológiai Tagozata szeretettel vár mindenkit 2012. január 28-án szombaton délelőtt 11 órakor a múzeumban az új Petőfi-kiállítás megtekintésére.

A múzeumpedagógia szempontból rendkívül sok újszerű elemet felvonultató tárlat koncepciójának kidolgozásában számos új, irodalom- és társadalomtörténeti tudományos eredményt is felhasznált a kiállítás szakértője, Szilágyi Márton. Számos csomóponton hasznosíthattuk a közelmúltban “újraolvasott” művek tanulságait, a medialitásra, az írói életpályák sajátosságaira, Petőfi katonai működése vonatkozó szakirodalmat. Művészettörténeti alapkutatásként tartható számon, hogy bemutathatjuk a ma ismert, lehető legteljesebb ikonográfiai sort a költő életében készült ábrázolásaiból. A viselettörténet szakmai újdonságainak számítanak a korabeli források alapján létrehozott ruharekonstrukciók. A Petőfi-kultusz hagyományához és jelen gyakorlatának bemutatásához történeti-szociológiai módszerekkel közelítettünk, így téve teljessé a magyar nyelvű közösségben a költőről kialakult kép bemutatását.

Szilágyi Márton irodalomtörténész és Kalla Zsuzsa irodalmi muzeológus kalauzolja Önöket kiállításban, ezt beszélgetés követi, ahol egy csésze tea és sütemény mellett várjuk kérdéseiket, reflexióikat a látottakról.

  1. Még nincs hozzászólás.
  1. No trackbacks yet.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: